Onderwaterwereld

Ooit wel eens gesnorkeld? Doen!

Onderwater is onze wereld net zo mooi als bovenwater, misschien soms nog wel mooier. De eerste keer dat ik in aanraking kwam met snorkelen was toen ik in Kroatië was. Toendertijd vond ik het nog niet zo boeiend omdat ik dacht dat er toch niet veel te zien was. Ik was op vakantie met vriendinnen en mijn vriend op een Camping in Vrsar. Op die vakantie heb ik de onderwaterwereld ontdekt. Het begon als een grapje om een snorkel te kopen. We zouden wel zien wat we konden vinden onder water. Toen we eenmaal aan het zwemmen waren, keken we onze ogen uit! Overal zagen we vissen, in verschillende kleuren en vormen. We raakten niet uitgekeken met onze snorkels.

2 Jaar later besloot ik om met mijn ouders naar Curacao te gaan. Natuurlijk ging de snorkel mee omdat we op internet hadden gelezen dat we daar prachtig konden snorkelen. Mijn vader was ook helemaal enthousiast geworden. Vooraf heb ik allerlei plekken opgezocht om te snorkelen in Curacao. Op één plek in Curacao, Playa Grandi, schenen elke dag om 14.00 schildpadden rond te zwemmen die je van dichtbij kon bekijken. Dit was in het wild. Uiteraard zijn we daar wezen kijken en het resultaat daarvan zie je daar beneden. Wat was dat een prachtige ervaring! Wat nog een leuke ervaring is, is Tugboat Beach. Daar ligt een tugboat onder water waarover je heen kan zwemmen en waar je kan snorkelen. Superleuk om te doen!

Over één maand ga ik weer naar Kroatië om te roadtrippen. Daarna zullen jullie  prachtige foto’s te zien krijgen van die onderwaterwereld, maar ook van geweldige parken, zoals Plitvice en KRK national park.

Tot dan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *