Plitvice

Overal kom je het tegen, de beroemde Plitvice Meren. Des te meer reden om een bezoekje te brengen tijdens mijn vakantie in Kroatië of niet dan? Het is alweer een tijdje geleden dat ik een bericht gepost heb. 3,5 week lang ben ik wezen roadtrippen door Duitsland, Oostenrijk, Slovenië, Bosnië, Kroatië en Italië. Heerlijk, het gevoel om nergens iets geboekt te hebben op vakantie. De vrijheid om te gaan waar je maar wilt en zo lang te blijven als je maar wilt. Tijdens mijn vakantie heb ik vele dingen bezocht, maar het park Plitvice kwam met kop en schouders boven alle andere activiteiten uit. Op pinterest heb ik van te voren research gedaan naar tips en hidden gems in het park. Heel pinterest staat vol met het park, je weet op een gegeven moment niet meer waar je kijken moet.

Uiteindelijk tijdens de vakantie een camping gezocht en er heen gereden om te vragen of er nog plek was. Camping Cvetkovic, een camping die gerund wordt door een familie. Als je er aan komt en een plekje wilt, krijg je een lekker koud biertje van de eigenaar. De dochter en schoonzoon van de eigenaren zitten de hele dag voor de receptie om te chillen en al jouw vragen te beantwoorden. Zij hebben ons ook alle informatie gegeven die we nodig hadden om een dag te vertoeven in het park. Waar we konden parkeren, wat de beste route was, hoe lang we konden verwachten dat het zou gaan duren, etc.

De dag brak aan en we gingen ‘s ochtends vroeg om 07.00 weg. Dat is ook aangeraden omdat het super druk wordt in het park. Het was 10 minuten rijden en uiteindelijk waren we om 07.45 bij de ingang van het park, dat is namelijk nog een stuk lopen vanaf de parkeerplaats. Om 08.00 ging ons treintje weg naar boven in het park. Dit kon je ook lopen, maar werd afgeraden door de camping omdat er niet veel te zien was onderweg. Aangekomen met het treintje op de plek van bestemming in het park, begon onze looptocht. 2 uur lang over smalle, houten paadjes langs watervalletjes en door de bergen heen voordat we de middenstop bereikten in het park. Hier konden we de boot pakken naar de andere kant van het park, om de volgende looptocht te beginnen. Dit stuk kon je ook lopen, maar vanaf de boot konden we vanuit het midden van het meer het park zien, prachtig!

Aangekomen op de volgende plek in het park begonnen we weer met onze hike. Dit keer ging het pad telkens omhoog. Het was supermooi. Helderblauw water, bijna zwembadblauw, en overal watervallen waar je ook keek. Op het einde kwamen we uit bij het treintje, wat ons weer terugbracht naar de parkeerplaats waar we stonden. We zijn in totaal 5 uur in het park geweest. Dit was de een-na kortste route in het park die je kon lopen. GE-WEL-DIG.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *